Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Hamsi Tava
<b>Malzemeler </b><br />1 kg hamsi<br />1.5 çay bardağı mısırunu<br />1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)<br />2 kırmızı soğan<br />1 limon<br />1 demet roka<br />tuz <br /><br />Not: 4 Kişiliktir <br /><br /> <br /><b>Yapılışı </b><br /> Hamsileri temizleyip yıkayarak süzgece alın. Üzerine tuz serperek mısırununa bulayın.<br />Bir tavaya hamsilerin kuyrukları tavanın içine, baş kısımları tavanın kenarına istikbal şekilde sırt sırta dizin.<br />Yağı ek edip, bir yüzü pişen hamsileri kapak yardımıyla çevirerek pişirin.<br />Yanında roka, kırmızı soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.
|