Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Pizza Tarifleri
Hamuru için : 25 ** 3<br /> 1 Su bardağı süt<br /> 1 Tatlı kaşığı bira mayası <br /> 125 Gr katı yağ<br /> Yarım su bardağı süt<br /> 1 Tane yumurta<br /> Aldığı kadar un<br /> Üstü için : <br /> 150 Gr rendelenmiş kaşar peyniri<br /> Yarım su bardağı domates suyu<br /> 2 Tane domates<br /> 8-10 Tane çekirdeği çıkarılmış kara zeytin<br /> 8-10 Tane tuzu alınmış sardalya balığı<br /> Yeterince tuz, kekik <br /><br /> Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın. ·· 1 tatlı kaşığı bira mayası ile yarım su bardağı sütü bir kapta ezip, yarım saat kadar bekletin.<br /> ·· Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş 125 gr katı yağı, 1 tane yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin.<br /> ·· Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.<br /> ·· Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya pak bir zemin üzerinde oklava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.<br /> ·· Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak gibi yükseltin.<br /> ·· Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.<br /> ·· Üzerine önceden hazırladığınız içi yayın.<br /> ·· En son rendelenmiş kaşar peynirini ve balıkları koyup çekirdekleri çıkarılmış kara zeytinle süsleyin.<br /> ·· Sıcak fırında üzeri hafif pembe renkte kızarınca fırından alıp sıcak sıcak ikram edin.<br /> ·· NOT : Aynı pizzayı fırından hazır aldığınız ekmek hamurunu, sütle veya yağ ile hafif yumuşatıp ta yapabilirsiniz.
|