Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Av Etleri
<b>Yaban Ördeği Dolması<br /><br /></b>2 adet küçük yaban ördeği.<br />4 aş kaşığı pirinç.<br />2 aş kaşığı dolma fıstığı.<br />4 aş kaşığı sıvıyağ.<br />1 tatlı kaşığı karabiber. <br />1 tatlı kaşığı tuz.<br />yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu;<br />1 adet soğan,<br />tane karbıber <br />5 su bardagı su,<br />maydonoz sapı,<br />1 adet portakal suyu,<br />tuz.<br /><br /> Kuşlar iyice temizlenir.suda yarım saat bekletılır.Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ek edilir,tencerenin altı kapatılır.Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur.Doldurulan kısım dıkilır.Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur.1 adet butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir.Bir tavaya tereyağ konulur.Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır.<br /><br />Servis yapmadan önce dikilen ip cıkartılır.Marul ve maydonozlarla servis yapılır.
|