Merve |
11.Nisan.2019 21:25 |
Mantarli Tavuk Sarma Tarİfİ
4 tane kemiksiz tavukgöğsü <br /> 100 gr konserve mantar <br /> 100 gr kaşar peyniri <br /> 3 diş sarımsak <br /> 1 su bardağı galeta unu <br /> karabiber <br /> sıvı yağ <br /> tuz <br /> maydanoz <br /> Yapılışı Tavukgöğüslerini tam olarak ikiye ayırmadan ortasından enine kesin. Tuz ve karabiber serpin. <br /><br />Mantarları ince, kaşar peynirini küçük küp şeklinde doğrayın. Galeta ununu, maydanoz ve sarımsağı robotta iyice çekin. Geniş bir tabağa alın. <br /><br />Tavukların içini mantar ve kaşar peyniri ile doldurun. Yan kenarlarını hafifçe kapatıp, tomar şeklinde sarın. Mantarlı tavuk sarmaları galeta unlu karışıma bulayın. <br /><br />Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. Tavukların iki tarafı da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Mantarlı tavuk sarmayı yanında istediğiniz bir garnitür ile servis yapın.
|