Merve |
11.Nisan.2019 21:29 |
Aş Çorbası
<b>MALZEMELER<br />2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ<br />2 Adet Soğan<br />1 Çorba Kaşığı Salça<br />150 gr. Kıyma<br />1 Adet Etsuyu Tableti<br />1 Su Bardağı Su<br />1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut<br />1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek<br />Karabiber<br />1 Çay Bardağı Erişte<br />Tuz, Kırmızıbiber, Nane<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI <br />Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.<br />Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ek edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ek edin.<br />Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ek edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.</b>
|