Merve |
11.Nisan.2019 21:29 |
Ayran Çorbası
<b>MALZEMELER<br />1 su bardağı aşurelik buğday<br />4 su bardağı yoğurt<br />1 çay bardağı nohut<br />1 çorba kaşığı nane<br />1 çay kaşığı tuz<br />6 su bardağı su<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile beraber koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ek edin. Soğuk servis yapın.</b>
|