Merve |
11.Nisan.2019 21:30 |
çorbalar
Düğün Çorbası <br /><br />MALZEMELER<br />1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız<br />1 çay kaşığı kırmızı biber<br />9 çorba kaşığı margarin<br />3 tane yumurta sarısı <br />12 su bardağı su<br />1 tane limon<br />150 gr un<br />biber<br />tuz<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.<br />Bir kap içerisinde 3 tane yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ek edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis
|