Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Balıkesir Kaymaklısı (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/29057-bal-kesir-kaymakl.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:31

Balıkesir Kaymaklısı
 
<b>Malzemeler:<br />1 kg un <br />300 gr tereyağı <br />6 yumurta <br />1 kg tuz <br />700 gr kaymak <br />2 kg şeker <br />üstüne gelinceye kadar su. <br /><br />~Yapılışı~ <br />Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konur. Her bir yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufka da, diğer yağlı bir tepsiye yerleştirilir. Fırında ve mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepsi de ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak kapatılır. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesilir, servis yapılır. </b>


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:52.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.