Merve |
11.Nisan.2019 21:31 |
Papatya Pastası
<br />malzemeler:<br />Hamuru:<br />-250 gr un (2 su bardağı)<br />-125 gr soğuk tereyağ<br />-2 yumurta sarısı veya 1 tam yumurta<br />-50 gr pudra şekeri(3 çorba kaşığı)<br />-1 tutam tuz, vanilya, LKR (limon kabuğu rendesi)<br />-Biraz ince çekilmiş antep fıstığı<br />-2 çorba kaşığı soyulmuş, ikiye bölünmüş badem<br />-1 fincan kayısı marmelatı<br /><br />Fındıklı Dolgu:<br />-250 gr ince çekilmiş fındık<br />-125 gr pudra şekeri<br />-Vanilya, LKR, tarçın<br />-3 yumurta<br />Yapılışı:<br />-Soğuk yağ ile un yağlar kayboluncaya kadar bıçakla kıyılır.<br />-2 yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, LKR konup karışıtırılır. Fazla yoğurulmadan toparlanır. Islak bez altında 1/2 saat dinlendirilir.<br />-Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp merdaneyle açılır.Yağlanan tartolet kalıplarına yerleştirilr. İçlerine 1-2 çay kaşığı marmelat konur.<br />-Fındıklı dolgu için ince çekilmiş fındık, pudra şekeri, tarçın, vanilya, LKR ve yumurtalar karıştırılır. Hamurun üzerine doldurulur.<br />-180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir.<br />-Soğuyunca üzerlerine tekrar azıcık marmelat sürülür. Yeşil fıstık ile üstü kaplanır.T am ortaya biraz marmelat veya LKR konur. Etrafına ikiye ayrılmış bademler papatya görünüşünde yapıştırılır.<br /><br />
|