Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kişilik)
<b>Amerikan</b><b>Usulü</b><b>Pirinçli</b><b>Güveç</b><b> (2 Kişilik) <br /><br /></b> <b>Malzemeler</b><br />1 Su Bardağı Amerikan Pirinci<br />3 Çorba Kaşığı Soya Yağı<br />350 gr Salam<br />200 gr Sosis<br />1 Soğan<br />1 Diş Sarımsak<br />1 Salçalık Kırmızı Biber<br />200 gr Domates<br />2 Su Bardağı Tavuk Suyu<br />12 Siyah Zeytin<br />1 Çay Kaşığı Tuz<br />1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş<br />Karabiber<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.<br />Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ek edip kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Salamlı karışıma ek edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.<br />Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ek edip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|