Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Baharatlı Tavuk (4 kişilik)
<b>Baharatlı</b><b>Tavuk</b><b> (4 kişilik) <br /><br /></b> <b>Malzemeler</b><br />4 tane tavuk göğsü<br />1 dal fesleğen<br />1 dal adaçayı<br />1 çorba kaşığı beyazbiber<br />1 çorba kaşığı kırmızıbiber<br />1 çorba kaşığı kimyon<br />1 tatlı kaşığı kekik<br />1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber<br />Sıvı yağ (kızartmak için]<br />Sosu İçin: <br />1 tane dolmalık kırmızı biber<br />1 tane kırmızı soğan<br />1/2 salatalık<br />1 tane avokado<br />1 limonun suyu<br />1 tatlı kaşığı sirke<br />1 tatlı kaşığı toz şeker<br />Tuz, karabiber<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.<br />Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.<br />Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.<br />Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin. Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ek edip karıştırın.<br />Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.
|