Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Ali Nazik (6 Kişilik)
<b>Ali</b><b>Nazik</b><b> (6 Kişilik) <br /><br /></b> <b>Malzemeler</b><br />4 Adet Patlıcan<br />3 Çorba Kaşığı Margarin<br />3 Kahve Fincanı Un<br />3 Kahve Fincanı Süt<br />2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri<br />2 Çorba Kaşığı Margarin<br />2 Adet Soğan<br />250 gr Yağsız Kıyma<br />4 Adet Domates<br />4 Adet Sivri Biber<br />3 Kahve Fincanı Et Suyu<br />Tuz<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ek edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.<br />Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ek edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.
|