Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Arnavut Yahnisi (5 Kişilik)
<b>Arnavut</b><b>Yahnisi</b><b> (5 Kişilik) <br /><br /></b> <b>Malzemeler</b><br />1 Kuzu Ciğeri<br />500 gr Kuzu Eti<br />100 gr Mantı Hamuru<br />1 Avuç Nohut<br />1 Adet Sivribiber<br />1-2 Arnavut Biberi<br />1 Pırasa<br />Tuz<br />Karabiber<br />Kırmızıbiber<br />Kekik<br />1 Kuzu Beyni<br />2 Çorba Kaşığı tereyağı<br />1 Adet Soğan<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ek edin.<br />Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ek edin. Kısık ateşte beraber pişirin.<br />Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ek edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
|