Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Hollanda Bisküvisi
<b>MALZEMELER<br />1.5 Su Bardağı Un<br />175 gr. Tereyağı<br />1 Adet Yumurtanın Akı<br />1 Su Bardağı Pudra Şekeri<br />1 Paket Vanilya<br />1/2 Paket Kabartma Tozu<br />1 Su Bardağı Toz Şeker<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI <br />Unu eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ek edin. İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun.<br />Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bu parçaları uzun bir tomar şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın.<br />Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin.<br /></b>
|