Merve |
11.Nisan.2019 21:33 |
Zeytinli Makarna
<b>Malzemeler</b><br />1 paket penne makarna <br />20 tane kara zeytin <br />4 çorba kaşığı salça <br />3 diş sarmısak <br />4 çorba kaşığı zeytinyağı <br />5 yaprak taze fesleğen ya da 1 çorba kaşığı kuru fesleğen <br />Tuz, karabiber, pul biber <br /><b>Yapılışı</b><br />Sosu hazırlamak için, zeytinlerin çekirdeğini çıkartıp ikiye kesin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın sarmısakları bütün olarak atıp 1 dakika kavurun ve çıkartın. Salçayı ılık suda ezdikten sonra tencereye ek edin kavurun. Zeytin, fesleğen, tuzu, karabiber, pul biber ve şarabı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. <br /> <br />Sos pişerken makarnayı tuzlu kaynar suda 9 dakika haşlayın, süzün. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. <br /> <br />Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sos döküp servis yapın.
|