Merve |
11.Nisan.2019 21:34 |
Bademli Helva (8 Kişilik)
<b><br />Bademli Helva (8 Kişilik) <br /><br /> <b>Malzemeler</b><br />9 Kahve Fincanı İri İrmik<br />4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin<br />100 gr Beyaz Badem<br />3 Su Bardağı Tozşeker<br />4 Su Bardağı Süt<br />1 Paket Vanilya<br />Üzerine:<br />3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın<br />2 Çorba Kaşığı Tozşeker<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.<br />Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.<br />Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.<br />Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.<br /><br /><br /></b>
|