Merve |
11.Nisan.2019 21:34 |
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)
<b>Ahtapot</b><b>Kuşkonmaz</b><b> ve </b><b>Domates</b><b>Salatası</b><b> (6 Kişilik) <br /><br /></b> <b>Malzemeler</b><br />300 gr. Haşlanmış Ahtopot<br />30 Sap Yeşil Kuşkonmaz<br />30 Parça Kıyılmış Domates<br />230 gr. Yabani Roka<br />2 Diş Kıyılmış Sarımsak<br />10 Fesleğen Yaprağı<br />2 Tutam Taze Kekik<br />6 Çorba Kaşığı<br />Zeytinyağı<br />2 Çorba Kaşığı Sirke<br />2 Adet Limonun Suyu<br />60 gr Ezilmiş Siyah<br />Zeytin, tuz, Karabiber<br /><br /><br /><b>Yemeğin Tarifi</b> <br />Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.<br />Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.<br />Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.
|