Merve |
11.Nisan.2019 21:38 |
İran Mutfağı
ÇILAV<br /><br />MALZEMELER<br /><br />1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)<br />1,5 litre su<br />3 kaşık tereyağı<br />Tuz<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br />Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 kere kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra derhal kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve yine bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ek edilir. 1-2 kere çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
|