Merve |
11.Nisan.2019 21:38 |
Arpacık Soğanlı Pilav ( 6 Kişilik )
<b>Arpacık Soğanlı Pilav ( 6 Kişilik ) <br />Gereken Malzemeler:<br />2 Su Bardağı Pirinç<br />3 Çorba Kaşığı Tereyağı<br />3 Su Bardağı Et Suyu<br />1 kg Arpacık Soğan<br />2 Diş Karanfil<br />Tuz<br /><br />Hazırlanışı:<br />Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden çok kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok çok kavurmadan yağda hafif soteleyin. <br /><br />Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ek ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dakika kısık ateşte pişirin.</b>
|