Merve |
11.Nisan.2019 21:40 |
Ayvalı Esmer Bisküvi
<b>Malzemeler<br />1 Adet Ayva<br />1 Çay Bardağı Tozşeker<br />1 Su Bardağı Kepekli Un<br />1 1/3 Su Bardağı Un<br />2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası<br />1 Su Bardağı Şeker<br />1 Adet Yumurta<br />100 gr. Margarin<br />1/2 Paket Kabartma Tozu<br /><br /><br /><br />Yemeğin Yapılışı<br />Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri şekerle beraber tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.<br />Kepekli unu buğday nişastasını tozşekeri yumurtayımargarini kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde art kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.<br />Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.</b>
|