Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/29290-nar-ek-isi-soslu-nohutlu-patl-sarma.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:40

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
 
<b>12 adet<br />Nohutlu İç Malzeme <br />1 su bardağı nohut bir gece önceden suda bekletilmiş <br />3-4 aş kaşığı zeytinyağı <br />1 soğan küçük küçük doğranmış <br />2 diş sarımsak dövülmüş <br />1 çay kaşığı kimyon <br />2 aş kaşığı tahin <br />2 aş kaşığı limon suyu <br />2 aş kaşığı soğuk su <br />tuz karabiber <br />Közlemek için: <br />1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan) <br />tuz <br />zeytinyağı <br />3 kırmızı biber <br />Sos için: <br />1 diş sarımsak dövülmüş <br />2 aş kaşığı nar ekşisi <br />6 aş kaşığı sızma zeytinyağı <br />tuz karabiber <br />Hazırlanması:<br /><br />Nohutlu İçin Hazırlanması: <br />Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu yine süzüp nohutları iricedövün <br />Bir tavayı ısıtın zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ek edip soğuması için bir kaba alın. <br />Közlemenin Hazırlanması: <br />Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. <br />Biberleri dörder bölün çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin. <br />Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha basit soyuluyor) <br />Nar Ekşili Sosun Hazırlanması: <br />Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin. <br />Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.</b>


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:12.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.