Merve |
11.Nisan.2019 21:40 |
Forşmak
<b>/2 haşlanmış orta büyük bir tavuk<br />80 gram margarin (4 çorba kaşığı) <br />250 gram sarı patates (2 adet) <br />100 gram mantar<br />50 gram füme dil (5 dilim) <br />75 gram soğan(1 orta) <br />75 gram ekşi krema (1 kahve fincanı) <br />15 gram tuzsuz domate salçası (1 çorba kaşığı) <br />25 gram un (1/2 kahve fincanı) <br />250 gram süt(1 bardak) <br />3 hazırlop yumurta beyazı <br />1/2 limonun suyu <br />1 çorba kaşığı hardal <br />Tuz <br />Karabier <br />Kırmızı biber<br />ÜSTÜNE: <br />1 kahve fincanı rende gravyer ya da kaşar <br /><br />1 Haşlanmış yarım orta büyüklükteki tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini aşağı yukarı yarım parmak en ve boyunda küçük parçalara kesmeli ve bir tarafa bırakmalıdır. <br />2 Sonra bir kuşaneye 4 silme çorba kaşığı margarin haşladıktan sonra kabuğu soyulmuş ve tekrar yarım parmak boyunda küçük parçalara bölünmüş 2 sarı patates kabuğu soyulmuş kara kısımları çıkartılmış ve küçük kesilmiş 2 tane mantarile gerektiği kadar ince doğranmış 1 orta soğan koyarak patateser hafif sarımsı bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırarak hepsini kavurmalı sonra bunlara sırasiyle yârım kahve fincanı un küçük doğranmış 5 dilim füme dil tekrar küçük doğranmış 3 hazirlop yumurtadan yalnız beyazı 1 çorba kaşığı hardal 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kırmızı biber1 kahve fincanı ekşi krema (smatana) bir çorba kaşığı konserve tuzsuz domatessalçası 1 tatlı kaşığı tuz küçük keserek bir tarafa bırakmış olduğumuz yarım tavukile yavaş olmak üzere 1 bardak da sütkatmalı ve karışım koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 10-15 dakika karıştırarak pişirmekte devam etmelidir. <br />3 Karışım koyulaşınca buna yarım tane de limonun suyunu kattıktan sonra tencereyi ateşten almalı ve karışımı bir güvece düzgün bir şekilde yerleştirmeli ve üstüne 1 kahve fincanı rende gravyer peynirini serptikten sonra güveci fırına sürerek üstteki peynirler pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika kadar fırınlamalı ve servis yapmalıdır.</b>
|