Merve |
11.Nisan.2019 21:40 |
Kestaneli Lahana Sarması
<b>Malzemeler :<br /><br />* 3 Kuru Soğan<br />15 Su B. Pirinç<br />1 Çorba K. Dolmalık Fıstık<br />1 Çorba K. Kuş Üzümü<br />1 Kase Haşlanmış Kestane<br />1 Tutam Maydanoz<br />1 Tutam Nane<br />1 Limon<br />Zeytinyağı<br />Tuz<br />Karabiber<br />Yenibahar<br />Su<br /><br />Hazırlanışı<br /><br />Sarmanın içini hazırlamak için; tencereye zeytinyağını koyup fıstıkları kavurun. Soğanları ince ince doğrayın tencereye koyun ve kavurmaya devam edin.<br /><br />Yıkanmış pirinçleri ve kuş üzümünü tencereye ekleyin. En son yarı kıvamda haşlanmış ve soyulmuş kestaneyi ek edin. Baharatını ve suyunu ek edip pişmeye bırakın.<br /><br />Piştikten sonra ince ince doğradığınız maydanoz ve naneyi de tencereye ekleyip karıştırın. Lahanaları hafif tuzlu suda haşlayın ve süzün.<br /><br />İkiye bölün. İç harcından koyun ve sarın. Sardığınız lahanaları tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını şekerini tuzunu ve suyunu dökün. İnce dilimlenmiş limonları dizin. Tabakla üstünü bastırın ve pişmeye bırakın.<br /></b>
|