Merve |
11.Nisan.2019 21:41 |
Bulgurlu Pazı Sarması
<b>Malzemeler<br />2 Demet Pazı<br />500 gr Orta Yağlı Kıyma<br />2 Yemek Kaşığı Salça<br />Yarım Demet Maydanoz<br />2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur<br />2 Adet Soğan<br />3 Yemek Kaşığı Margarin<br />Yeteri kadar tuz karabiber<br /><br /><br />Yemeğin Tarifi <br />Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur kıyma maydanoz soğan salça tuz karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.<br />Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.<br />Üzerine bir tabak kapatın. 15 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.<br /></b>
|