Merve |
11.Nisan.2019 21:41 |
Terbiyeli patates çorbası tarifi
<b>Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi<br /><br /><br />* 500 gr. patates<br />* 1 lt et suyu<br />* 250 gr. az yağlı köftelik kıyma<br />* Tuz<br />* Taze çekilmiş karabiber<br />* 120 gr. margarin<br />* 1/2 tane limon suyu<br />* 50 ml. domates suyu<br />* 2 tane yumurta<br />* 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber<br />* 1/2 çay kaşığı tarçın<br /><br />Terbiyeli patates çorbası tarifi<br /><br />Patatesleri bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su ekleyin. Harlı ateşte iyice yumuşayıncaya kadar suyla pişirin.<br />Kıymayı tuz ve biber ile beraber yoğurup fındıktan biraz daha iri küçük kçfteler yapın. Margarinden 2 çorba kaşığını tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri içine atarak iyice kızartın.<br />Pişen patateslerin suyunun birazını süzdürüp üzerine et suyunu ekleyin. Tel süzgeçten yada robottan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin tuzunu katıp karıştırın ve tencereyi ateşe koyun.<br />Kızaran köfteleri yağıyla beraber tencereye boşaltın bir kik taşım kaynatıp ateşten alın.<br />Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla beraber çırpın. Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılındırın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika dinlenmeye bırakın.<br />Bu arada kalan margarini kırmızıbiberle beraber kızdırın. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip tarçın serpiştirerek servis yapın.</b>
|