Merve |
11.Nisan.2019 21:41 |
Renkli Meze
Renkli Meze<br /><br />Renkli Meze Tarifi - Renkli Meze Nasıl Yapılır - Renkli Meze Malzemeleri<br /><br /><br /><br /><br /><br />Malzemeler<br /><br />1 Tane orta boy patates<br />2 tane orta boy havuç<br />1 tane büyük boy etli yeşil biber<br />1 tane büyük boy etli kırmızı biber<br />1,5 su bardağı koyu kıvamda süzme yoğurt<br />2 diş sarımsak<br />sıvı yağ<br />Tuz<br />Hazırlanışı<br /><br />Patatesimizi soyalım,havuçları traşlayalım.Kibrit çöpü kalınlığından biraz kalın doğrayalım.(Bu iş için robotların çeşitli bıçakları var ,ben rendemin değişebilen aparatını kullanıyorum).<br />Biberlerimizin içini temizleyelim.2-3 mm kalınlığında tahta üzerinde jülyen keselim.<br /><br />Kızartma sırası ile patates,havuç ve biberleri sıra ile kızartıp,ayrı ayrı kaplara alalım.Koyu kıvamlı yoğurdumuza ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyelim.İyice karıştırdığımız yoğurdu sıkma poşetimize dolduralım.<br /><br />Servis kabınıza sıra ile sebzeleri karıştırmadan, aralıkla dizelim.Sıkma poşetinize aldığınız sarımsaklı yoğurdunuzla araları doldurun.<br /><br />Tarif 4 kişiliktir.<br />Afiyet olsun.
|