Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Mantarlı Tavuk Ciğeri
<b>Mantarlı Tavuk Ciğeri <br /> <br />Malzemeler:<br /><br />400 Gr tavuk ciğeri<br />200 Gr taze mantar<br />1 Çorba kaşığı domates salçası<br />½ Su bardağı ak şarap (isteğe bağlı)<br />1 Adet kuru soğan<br />2 Çorba kaşığı zeytinyağı<br />Tuz<br />Karabiber<br />maydanoz<br /><br />Hazırlanışı:<br /><br />Ciğerleri yıkayın tuz ve biber serpip iyice karıştırın. Tavada zeytinyağını kızdırıp Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları yıkayın ve dilimleyin ve soğana ek edin. Orta ateşte pişirin. Ciğerleri ek ederek yüksek ateşte soteleyin. Ak şarap ve salçayı ek edip suyunu çekinceye kadar pişirin. ince kıyılmış maydanozla karıştırıp sıcakken servis yapın.</b>
|