Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Arnavut Ciğeri
<br /> <br />ARNAVUT CİĞERİ<br /> <br /><b>Malzeme Listesi :</b><br />Bir Adet koyun ciğeri<br />Bir çay bardağı un<br />Bir Çorba kaşığı kırmızıbiber<br />Bir bardak zeytinyağı<br /><br /><b>Yapılışı:</b><br />Öncelikle Ciğerin zarını soyalım ve damarlı kısımlarını çıkararak keselim,<br />Kevgire koyuyoruz ve suyunun tamamen akmasını sağlıyoruz.<br />Ardından üzerine bir aş kaşığı kırmızıbiber bırakalım ve güzelce karıştıralım.<br />Ciğerleri una iyice bulayınız, üzerlerindeki fazlalık unları silkeleyiniz.<br />Tavaya zeytinyağını koyunuz ve kızdıktan sonra ciğerleri içine bırakıp kavurunuz.<br />Kavurduğunuz ciğerleri başka bir tabağa bırakabilirsiniz.<br />Tavanın içerisinde kalan yağın içerisine bir tatlı kaşığı kadar kırmızıbiberi atalım ve biraz yakalım.<br />Daha sonra kavurup tabağa bıraktığımız ciğerlerin üzerinde gezdirelim.<br />Dileğe göre piyazlık doğranmış kuru soğanlarla maydanoz karışımını tabağın yanına koyarak servis edebilirsiniz.<br /><br />Afiyet olsun.
|