Merve |
11.Nisan.2019 21:42 |
Acıbademli Vişneli Pasta
<b>Acıbademli Vişneli Pasta</b><br /><b>Malzemeler</b> <br />800 gr vişne <br />100 gr acıbadem kurabiyesi <br />150 gr un <br />2 Tatlı kaşığı kakao <br />100 gr pudra şekeri <br />1 Adet yumurta <br />500 gr taze kutu peynir <br />6 Yaprak jelatin <br />100 gr mararin <br />2 Yemek kaşığı vişne suyu <br />250 ml. kremşanti <br />Tuz <br /><br /><b>Hazırlanışı</b> <br />· 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın. <br />· Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin. <br />· Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin. <br />· Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın. <br />· Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin. <br />· Üzerine çatalla delin. <br />· 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin. <br />· Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın. <br />· Jelatini soğuk suda ıslatın. <br />· 400 gr vişneyi püre haline getirin. <br />· Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın. <br />· Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin. <br />· Buzdolabına koyun. <br />· Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle beraber kremaya katın. <br />· Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin. <br />· Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın. <br />· 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin. <br />· Üstüne kalan kakaoyu serpin.
|