Merve |
11.Nisan.2019 21:44 |
Etli Yemekler
Soslu Tavuk Kanat<br /><br />Tavuk Kanat<br />Akşam işten geldiğinizde kolayca hazırlayabileceğiniz; lezzetli ve pratik soslu kanat tarifini denemenizi öneriyoruz. Özellikle aş yapmaya yeni başlayanlar için ülkü bir tarif...<br /><br />Malzemeler<br /><br />* Yarım kilo tavuk kanat<br />* 2 aş kaşığı sızma zeytinyağı<br />* 1 diş sarımsak<br />* Yarım aş kaşığı domates salçası<br />* 2 çay kaşığı kekik<br />* Damak tadınıza göre tuz<br /><br />Hazırlanışı<br /><br />1. Tavuk kanatlarını temizleyip bol suyla yıkayın.<br />2. Fazla suyunu alması için havlu kağıt üzerinde bekletin.<br />3. Yavyan bir kapta; salça sızma zeytintyağı sarımsak rendesi ve kekiği karıştırın.<br />4. Tavuk kanatlarını karışıma ekleyin ve harmanlayın.<br />5. Sosun içinde 15 dakika bekletin.<br />6. Fırın tepsisi fırın poşeti ya da dumansız ızgarada tavukları pişirin.<br />7. Tavuğu fırın/ızgaradan çıkarmadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.<br />8. Sıcakken servis yapın.<br /><br />Afiyet olsun
|