Organlarla ilgili Bilmeceler
<b>Organlarla ilgili Bilmeceler<br /> <br /> <br /> <br /> <br />Bir kutum var içi dolu inci (DİŞLER-AĞIZ) <br />Her yeri görür,ama kendini göremez (GÖZ) <br />Durmadan kurmadan işler (KALP) <br />Uzun sırık,beli kırık (KAŞ)<br />altı mermer<br />üstü mermer<br />içinde bir bülbül öter<br />Cevap ; agız<br /> <br />kökü yukarı<br />dalları aşağı<br />Cevap : saclar<br /> <br />iki pencerem var <br />etrafı etten duvar <br />sabahları acarım<br />geceleri kapatırım<br />Cevap : göz<br /> <br />karnı şişik<br />kafası yapışık<br /> <br />Cevap : burun<br /> <br />uzun sırık, <br />beli kırık<br />Cevap : kaş<br /> <br />yedi delikli tokmak,<br />bilmiyorsan aynaya bak<br />Cevap : baş<br /> <br />çarşıdan alınmaz<br />mendile konulmaz<br />bundan tatlı şey olmaz<br /> <br />Cevap : uyku<br /> <br />ben giderim o gider<br />kah benden evvel <br />kah arkamdan emekler<br /> <br />Cevap : gölge<br /> <br /> <br />dört köşelidir beş degil,<br />başı sudan hoş degil<br /> <br />Cevap : sabun<br /> <br />etten kantar <br />altın tartar <br />Cevap : kulak<br /> <br /> <br />kırmızı ağaç üstünde ,<br />ak güvercin dizili<br />Cevap : diş<br /> <br />ben giderim o gider<br />içimde tıktık eder<br />Cevap : kalp</b>
|