Romana Gnocchi
Tarif Malzemeleri3 tane patates1 tane yumurta sarısı3 çorba kaşığı un1 çay kaşığı tereyağı300 gr köftelik kıyma1 tane soğan (yemeklik doğranmış)1 tane havuç (rendelenmiş)2 tane domates (kabuğu soyulmuş)2 tane kereviz sapı1\2 çorba kaşığı salça1 tane defne yaprağı1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) Tarifin HazırlanışıPatatesleri yaklaşık 25 dakika iyice yumuşayana kadar haşladıktan sonra ezin.Patatesleri,un,yumurta ve tereyağıyla birleştirerek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Hamuru orta boy ipler şeklinde yuvarlayarak 2 cm kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçalara çatalın dişiyle şekil vererek bol tuzlu kaynar suda 4-5 dakika haşlayarak süzdürün.Teflon tavada haşlanmış hamurları kızartın ve bir kenara alın.Soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra sırasıyla kıyma,salça,kereviz sapı ve havuçları ek edin.Yaklaşık 5 dakika tüm malzemeleri kavurun ve doğranmış domatesleri ek edin.Son olarak defne yaprağını ek edin.15 dakika kısık ateşte sosu tıngırdatın ve kızarmış hamurlarla birleştirin. alıntı
|