Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10.Nisan.2019, 20:45
NurPeri NurPeri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 275
Standart BASiT USO SINIFLANDIRMA METODU

BASiT USO SINIFLANDIRMA METODU
UFOlojinin ilk günlerinden bugüne kadar ki geçen süre içinde, USOlar hep ihmal edilegelmistir. Geçmiste yapilan bütün UFO siniflandirma sistemleri, USOlari yok sayarak adeta tasnif disi (siniflandirma disi) birakmistir. Fakat, aslinda UFOlojinin bu eksikliginin giderilmesi hayati bir önem tasimaktadir. Üstelik, USO gözlemlerinin esas açilardan siniflandirilmasi için farkli farkli modellere ihtiyaç vardir . Çünkü, degisik USO siniflandirma sistemlerinin açikça tartisilmasi, en dogru sistemin bulunmasina yol açacaktir.
iki ayri makalede, USO siniflandirmalarini içeren iki geçici modeli (working model) ele aldim. ilk model daha özetleyici iken, ikincisi çok daha detaylidir. Ama sunu açikça belirtmek isterim ki, her iki model de degisime açiktir, yani adinda anlasilacagi üzere geçici önerilerdir. Vakit içinde, bu modellerin üzerinde degisiklikler ya da bazi eklemeler, çikarmalar yapilabilir elbette.

USO Siniflandirma Sistemi: Geçici (Özetleyici) Model-1:

1. Birinci Türden USO Yakin Karsilasmalari (USO Close Encounters of the First Kind): Gündüz veya gece, isikli ya da koyu renkli, metalik, garip görünümlü bazi araçlarin ya da USOlarin dünya sularina (okyanus, deniz, göl veya nehir) girip, çikmalarini, su üstüne konmalarini ve yüzmelerini ya da su içinde devinim etmelerini kapsar. Bu tür yakin karsilasmalarda, taniklar, rapor edilen USOnun çok uzagindadir. Ortamda herhangi bir USO etkisi ya da çevrede gözlenen somut bir kanit yoktur. Ayrica, herhangi bir Uzayli ya da garip yaratik rapor edilmez. Bu tür yakin karsilasmalar kendi içinde birtakim alt gruplara ya da kategorilere ayrilabilir:
A. Yüzen USO Raporu (Swimming USO Case): USO, suyun üzerine konmustur ya da cisim açikça suda yüzmektedir.
B. Suya Dalan USO Raporu (Submerging USO Case): USO, gökyüzünden suya dalarak derinlerde kaybolmustur.
C. Sudan Çikan USO Raporu (Emerging USO Case): USO, suyun derinliklerinden gökyüzüne dogru firlamistir.
D. Sualti USO Raporu (Underwater USO Case): USO, suyun içinde devinim ederken ya da duragan (sabit) sekilde görülmüstür.
E. Kompleks USO Raporu (Complex USO Case): USO, yukarida adi geçen eylemlerden en az iki ya da daha fazlasini yapmistir. Örnegin, USO önce denize dalmis, bir süre denizin altinda ilerlemis, sonra da denizden gökyüzüne dogru firlamistir vb.
F. Suyla ilgilenen USO Raporu (Water-Engaging USO Case): USO, suya metalik bir kol ya da boru uzatmistir veya USOnun kendisi havadayken, uzaktan kumandali bazi uydularini suyun içine yollamakla mesguldür vb. gibi. Burada, USO, su ile yakindan ilgileniyor gibidir (belki de USO denizden su aliyordur).

2. ikinci Türden USO Yakin Karsilasmalari (USO Close Encounters of the Second Kind): Bu tür gözlemlerde, USOlar, taniklara biraz daha yakindir. Hatta, USO çevrede birtakim geçici ya da kalici etkiler birakir. Örnegin, teknede bulunan köpekleri korkutur, geminin pusulasini ya da elektronik göstergelerini bozar, tanigin yaralanmasina ya da hastalanmasina neden olur, denizlerde dev su sütunlarinin olusmasina yol açar. Mesela, bazi arastirmacilar USOlarin balina ve yunuslari ameliyat ederek ölümüne neden olduklarini ileri sürmektedirler. USO, kimi kanit olabilecek somut seyler birakir yakin çevrede. Örnegin, bazi USOlardan metalik parçalarin düstügü rapor edilmistir. Hatta, USOlardan "melek saçi" bile düser kimi zaman. Üstelik, bazi USO taniklari, deniz tabanda silindirik ya da yumurta sekilli metalik cisimleri görüp, bunlardan bazilarini aldiklarini iddia ederler. Bir baska kanit da, USOlarin ekolarinin (yansimalarinin) sonar cihazlarinda ya da radar ekranlarinda açikça gözlenebilmeleridir. Hatta, USOlarin fotograflari ve videolari bile çekilmektedir. Tüm bunlari özetlemek gerekirse:
A. USO Etki Kaniti (USO Effect Evidence): USO, çevrede (deniz, gemi, pusula ya da hayvanlar üzerinde) veya tanik üzerinde geçici ya da kalici etkiler birakir.
B. USO Fiziksel Kaniti (USO Physical Evidence): USO, çevrede geçici ya da kalici bazi fiziksel deliller birakir (melek saçi, metal parçalari, silindirimsi nesneler vb. gibi).
C. USO Sonar / Radar Temasi Kaniti (USO Sonar / Radar Contact Evidence): USO, kimi sonarda ya da radarda eko verir; kimi de sonarda / radarda hiçbir iz birakmaz.
D. USO Fotograf Kaniti (USO Photograph Evidence): USOnun fotograflari çekilir.
E. USO Video / Film Kaniti (USO Video / Film Evidence): USOnun videolari veya filmleri çekilir.

3. Üçüncü Türden USO Yakin Karsilasmalari (USO Close Encounters of the Third Kind): Bu tür raporlarda, tanik USOyu ya da Uzayliyi (gizemli balikadamlar ya da kurbaga adamlar) veyahut her ikisini ani çok yakindan görmüstür. Çesitli alt gruplara ayrilabilir:
A. Yalnizca Yakin USO Gözlemi (Very Close Encounter of USO-Only Case): Tanik, çok yakindan bir USO gözlemi yapar; belki de USOnun yüzeyine dokunur.
B. Yalnizca Yakin Balikadam Gözlemi (Very Close Encounter of Frogman or Diver-Only Case): Tanik, sadece gizemli bazi balikadamlari (kurbaga adam ya da dalgiç elbiseli Uzayliyi) çok yakindan görür ama etrafta hiçbir USO araci göremez.
C. USO ve Balikadam Gözlemi (Very Close Encounter of USO and Frogman-Both): Tanik, hem USOyu hem de Uzayliyi çok yakindan görür.

4. Dördüncü Türden USO Yakin Karsilasmalari (USO Close Encounters of the Fourth Kind): Bu tür yakin karsilasmalarda tanik, fiziksel (physical abductions) ya da ruhsal açidan (soul abductions) USO aracinin içerisine götürülür. Yani, bir anlamda tanik kaçirilir. Kaçirilma olayinin ille de fiziksel olmasi gerekmez. Bazi arastirmacilara göre, Uzaylilar bir tür gelismis hologram teknigi kullanarak insanlarin fiziksel bedenlerine dokunmazlar ve deneylerini sadece hologramik örnek üzerinde yaparlar. Belki de Uzaylilar, insanlarin canini yakmadan incelemek için bu sekilde davraniyorlardir. Üstelik, Uzaylilar birtakim düsmanca amaçlar tasiyor olabilirler. Bu tür yakin karsilasmalarda, Uzaylilar tanikla hiçbir telepatik iletisime (temasa) girmezler, insanlara bilgi aktarmazlar ya da onunla konusmazlar. Gerek somut kanitlar elde etme açisindan ve gerekse tanigin gösterdigi psikolojik rahatsizliklar açisindan olsun, kaçirilma iddialarina süpheyle bakmak daha dogru olacaktir.
A. Fiziksel Kaçirilma (Physical Abduction): Tanik fiziksel olarak USO içine alinir; Uzaylilar, tanikla hiçbir temasa girmez, konusmaz, bilgi alis-verisinde bulunmaz, telepatik mesaj aktarimlari yapmaz.
B. Ruhsal Kaçirilma (Soul Abduction): Tani fiziksel olarak degil de sadece kisinin bedenin hologramik görüntüsü ya da modeli USO içinde incelemeye alinir; burada da Uzaylilar, tanikla hiçbir temasa girmez, konusmaz, bilgi alis-verisinde bulunmaz, telepatik mesaj aktarimlari yapmaz.

5. Besinci Türden USO Yakin Karsilasmalari (USO Close Encounters of the Fifth Kind): Bu tür raporlarda, tanik, USOlarla ya da Uzaylilara bir çesit iletisime girdigini, kendisine bazi mesajlarin aktarildigini ya da kendisine bazi konularda bilgiler verildigini iddia eder. Hatta, öyle ki, bazi taniklar USOlari ya da Uzaylilari hiç görmeden de telepatik yolla temasa geçtiklerini ileri sürebilirler. Ama, UFOloji literatüründen de bilindigi kadariyla, derhal tüm temasçi iddialari (Contactee Claims) düzmecedir, saçmadir. Hatta, bu tür insanlarin psikolojik yönden bazi ağırbaşlı sorunlara sahip olduklari söylenebilir. iste bu yüzden, temasçi iddialari genelde inandiriciliktan uzaktir. Fakat, umumi olarak USO siniflandirmasinin içerigine uymak için, bu yakin karsilasma türüne yer verilmistir bu modelde. Pratik açidan elde herhangi bir kanit olmasa da, teorik açidan bu tür yakin karsilasmalara siniflandirma modelimizde yer vermeliyiz. Çünkü, derhal derhal tüm klasik UFO siniflandirmalarinda 5. türden yakin karsilasmalara yer verilmistir. Bu tür yakin temaslar, su sekilde alt kategorilere ayrilir:
A. Dogrudan Temas (Direct Contact): Tanik, Uzaylilarla fiziksel olarak karsilasir ve onlarla temasa geçer, telepati ile sohbet eder, mesaj alir ya da bilgi alis-verisinde bulunur.
B. Dolayli Temas (Indirect Contact): Tanik, Uzaylilari fiziksel olarak hiç görmez ama tekrar de onlarin varligini etrafta hisseder. Yani tanik, Uzaylilarla dolayli yollardan temasa geçer. Örnegin, tanik, Uzayli varliklarla uzaktan iletisim kurar, telepatik yoluyla sohbet eder, mesaj ve bilgi alir.
Bu USO siniflandirmasi degisime açik bir modeldir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
basit, metodu, siniflandirma, uso


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:21.


mersin escort alanya eskort