Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:53
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Balık Almanın Püfürük Noktaları :)



Ondokuzmayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan, balığın taze olduğunu anlamak için parmakla üzerine bastırmak gerektiğini belirterek, ''Çukurluk anında düzeliyorsa tazedir, iz kalıyorsa bayat'' dedi.

Balığı taze tüketmenin önemini vurgulayan Turhan, balık alırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

- Balığın taze olduğunu anlamak için parmağınızla üzerine bastırın. Eğer meydana gelen çukurluk anında düzeliyorsa taze, parmak izi kalıyorsa balık bayattır.

- B- Taze alığı başından tutup kaldırdığınızda kuyruğu dimdik kalkıyorsa tazedir, aşağı doğru sarkıyorsa bayat.

- Taze balıkların gözleri şeffaf ve parlak olur, bayatladıkça gözleri donuklaşır, çevresinde kanamalar görülür

balıkların derisi gergin ve parlaktır. Ancak tezgahtaki balıklara su serpildiği için parlak görünmeleri sağlanıyor

- Balık bayatladıkça özellikle karın bölgesinde buruşmalar meydana gelir.

- Taze balıklarda deniz yosunu kokusu olur.

- Taze balığın solungaçları pembe kırmızı renkte ve solungaç kapakları kapalı olur. Bayatladıkça önce gri beyaza, daha sonra da kahverengi ve siyaha dönüşür, kapakları da açılmaya başlar.

Turhan, bazı balıkçıların balığın taze görünmesi için solungaçlarını kırmızı mürekkeple boyadıklarını belirterek, buna dikkat edilmesini istedi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
almanın, balık, noktaları, püfürük


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:16.


mersin escort alanya eskort