![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
150 gr yağlı dolmalık kıyma 8 tane kurutulmuş patlıcan 8 tane kurutulmuş kabak 8 tane kurutulmuş kırmızıbiber 2 kahve fincanı pirinç 2 tane soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası ½ su bardağı su 1 tane limon suyu 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kurutulmuş patlıcan, kabak ve biberleri ayrı ayrı haşlayın. Biberleri sıcak su ile ıslatarak şişmesini sağlayın. Patlıcanları ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak çok ezilmeden yumuşamasını sağlayın. Hafif haşladığınız kurutulmuş sebzelerin suyunu birkaç kez değiştirdikten sonra süzgece alın. Diğer tarafta kıyma, pirinç, biber salçası, domates, kırmızıbiber, tuz, karabiber, ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayın. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırayla dizin. Dolmaların pişmesini sağlayacak su ve limon suyunu ek edin. Dolmalar kaynayana kadar harlı ateşte pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. |