![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
Soğan 100 gr Bitkisel yağ 70 ml Domates 1 kg Amerikan pirinci 600 gr Tuz Karabiber Ispanak 700 gr Kalıp için katı yağ Haşlanmış jambon 250 gr Mozzarella 125 gr İsviçre Emmental peyniri 250 gr Yumurta 8 adet Ekşi krema 200 gr Baharatlı tuz Rendelenmiş hindistan cevizi Tatlı kırmızı biber Parmesan 100 gr Meyva (süslemek için) SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 25 gr Yağ 27 gr Karbonhidrat 52 gr = 2430 Kj 580 kcal HAZIRLANIŞI Soğanları doğrayın ve yarı şeffaf olana kadar yağda kızartın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Soğanları pirinçle beraber ek edin, su ve baharat ek edin. Yumuşak olana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ispanağı yıkayın, temizleyin, ağartın ve kıyın. Pirinci yağlanmış kalıba koyun ve ıspanağı üzerine kankanetyayın. Jambon ve mozzarella'yı doğrayın ve ıspanağın üzerine koyun. Rendelenmiş Emmental serpin. Yumurtaları çırpın ve ekşi kremaya karıştırın. Baharatlı tuz, hindistan cevizi ve cayenne biberi serpin ve Quiche üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpin ve fırında, altın sarısı olana kadar 45-50 dakika 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin. Dilerseniz garnitür olarak meyva ek edin. ÖNERİ : Quiche dondurulmuş ıspanakla hazırlanırsa daha çabuk olur. Bunun için ıspanağı çözülmeye bırakın, suyunu sıkın ve çok ince kıyın. Quiche üzerine yayın ve iyice baharatlayın. afiyet olsun kanka.net |