![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
SOSA YATIRILMIŞ KOYUN BUDU
MALZEME: Koyun budu (kemikli olarak) 1 kg. Kişniş tohumu 1 çay kaşığı Hardal tohumu 1 çay kaşığı Limon suyu 5 kaşık Zeytinyağı 3 kaşık Biberiye 1 kaşık Kekik 1 kaşık Mercan köşkü otu 1 kaşık Tuz Karabiber Sebze suyu 1/8 litre Ak şarap (veya aynı miktar fazladan sebze suyu) 1/8 litre Sarmısak 18 diş YAPILIŞI: Butun derisini yüzün ve sinirlerini çıkarın, sonra kurulayın. Eti bir tabağa koyun. Sos için kişniş ve hardal tanelerini havanda dövün. Limon suyu, yağ, biberiye, kekik ve mercan köşkü otu ile beraber lüçük bir kapta karıştırın, sonra tuz ve çokça biber dökün. Karışımı etin üzerine dökün, üstünü kapayın ve 12 saat bu şekilde bekletin. Sonra eti çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde soslayarak 12 saat bekletin. Fırını 220 dereceye kadar ısıtın. Eti sostan çıkarın, baharatları kazıyın ve bir tabağa koyun. Sosu, sebze suyu ve ak şarap koyarak karıştırın. Eti dikdörtgen fırın kabın ayerleştirdikten sonra, fırına koyarak her bir tarafını 15 dakika kızartın, sonra sos ekleyin. Fırın sıcaklığını 140 dereceye indirin. Eti 1.5 saat daha pişirin ve bu arada sık sık sostan azar azar ekleyin. Et yarım saat piştikten sonra yanına soyulmamış sarımsak koyun. Et kemiğinden ayrılınca fırını kapatın ve kapısını yavaşca açın. Kızartmayı servisten önce 10 dakika öylece bekletin. afıyet olsun |