Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:57
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart yabancı mutfaklar-yenı zelanda

SOSA YATIRILMIŞ KOYUN BUDU

MALZEME:

Koyun budu (kemikli olarak) 1 kg. Kişniş tohumu 1 çay kaşığı
Hardal tohumu 1 çay kaşığı Limon suyu 5 kaşık
Zeytinyağı 3 kaşık Biberiye 1 kaşık
Kekik 1 kaşık Mercan köşkü otu 1 kaşık
Tuz Karabiber
Sebze suyu 1/8 litre Ak şarap (veya aynı miktar fazladan sebze suyu) 1/8 litre
Sarmısak 18 diş


YAPILIŞI:
Butun derisini yüzün ve sinirlerini çıkarın, sonra kurulayın. Eti bir tabağa koyun. Sos için kişniş ve hardal tanelerini havanda dövün. Limon suyu, yağ, biberiye, kekik ve mercan köşkü otu ile beraber lüçük bir kapta karıştırın, sonra tuz ve çokça biber dökün. Karışımı etin üzerine dökün, üstünü kapayın ve 12 saat bu şekilde bekletin. Sonra eti çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde soslayarak 12 saat bekletin. Fırını 220 dereceye kadar ısıtın. Eti sostan çıkarın, baharatları kazıyın ve bir tabağa koyun. Sosu, sebze suyu ve ak şarap koyarak karıştırın. Eti dikdörtgen fırın kabın ayerleştirdikten sonra, fırına koyarak her bir tarafını 15 dakika kızartın, sonra sos ekleyin. Fırın sıcaklığını 140 dereceye indirin. Eti 1.5 saat daha pişirin ve bu arada sık sık sostan azar azar ekleyin. Et yarım saat piştikten sonra yanına soyulmamış sarımsak koyun. Et kemiğinden ayrılınca fırını kapatın ve kapısını yavaşca açın. Kızartmayı servisten önce 10 dakika öylece bekletin.


afıyet olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
mutfaklaryenı, yabancı, zelanda


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:45.


mersin escort alanya eskort