![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
4 kişilik 2 bardak bulgur 1 tane havuç 1 tane büyük soğan 1 tane salçalık kırmızı biber 1 tane küçük patlıcan 2,5 su bardağı su 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 demet maydanoz kırmızıbiber fesleğen tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin. |