![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
4 Adet (160 gr.) Bonfile 1 kg. Taze Patates 1 dl. Çiğ Krema 4 Diş Sarmısak 1 kg. Tatlı Kırmızı Biber 1 dl. Ak Şarap Zeytinyağı Tuz, Taze Çekilmiş Karabi Yapilis Tarifi Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. Ufak bir tencerede biber püresini ve ak şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin. Sos kalınlaştığı vakit ateşten alın. Patatesleri yıkayıp çok ince dilimleyin. Mutfak robotunuz varsa işiniz çok kolaylaşır. Patates dilimlerini ince kıyılmış sarmısak, krema, tuz ve biberle karıştırın. Patatesi fırına giren bir kaba dizip alüminyum folyo ile kapatın. Sıcak fırında 30-40 dakika üstü kapalı pişirdikten sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Bonfıleleri az yağlı kızgın tavada istediğiniz dereceye göre pişirin. Servis tabağına patatesleri yerleştirin. Bonfileleri ince dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin. Etrafını biber püresiyle süsleyin ve servis yapın |