![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Vinaigrette Soslu Taze Kuşkonmaz (6-8 Kişilik)
Malzemeler: 1 kg taze kuşkonmaz Sos için: 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı sirke 2 tane kuru soğan (ince doğranmış) 4 tane kornişon turşu (înce kıyılmış), 1 demet maydanoz (ince kıyılmış), 25 tane kapari 1 tane konserve kırmızı biber (ince kesilmiş), bir miktar hardal, toz şeker, beyaz toz biber Hazırlanışı: Kuşkonmazları soyun. Mutfak ipi ile demet yaparak bir tencereye alın. Üzerine su, limon suyu ve tuz ekleyin. Kuşkonmazlar pişene dek haşlayın. Sos için malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kuşkonmaz demetlerinin üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun... |