![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
HARDAL SOSLU BALIK
4 Adet çipura 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı hardal 1 Çay kaşığı elma sirkesi 5-6 Dal maydanoz 4 Dilim limon Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI * Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin. * Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün. * Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün. * Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. * Maydanozu kıkayıp kıyın. * Margarini eritip, unu ek ederek pembeleştirin. * Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın. * Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. * Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ek edip karıştırın. * 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. * Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın. * Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ek edin. * Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün. * Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. * NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz. * Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün. KAĞITTA LÜFERNOT:LÜFERSON DEĞİL xD 4 Adet lüfer 3 Adet kuru soğan 3 Adet domates 4 Adet sivribiber 1 Demet maydanoz 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Adet limon Tuz, karabibe HAZIRLANIŞI * Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın. * Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin. * Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. * Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun. * İnce kıyılmış maydanozu ek edin. * Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince uzun çubuklar halinde doğrayı. * Yaylı kağıdın iç kısmına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. * Soğanlı, maydanozlu harcın yarısını yağlı kağıda yayın. * 2 adet filetoyu harcın üzerine yerleştirin. * Tuz ve karabiber serpin. * Filetoların üzerine soğanlı harcı yayın. * Dilimlenmiş domatesleri ve sivribiberleri harcın üzerine koyun. * Yağlı kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın. * Diğer balıkları da aynı şekilde başka bir yağlı kağıda yerleştirin. * Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. * Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın. KAĞITTA LEVREK 400 gr levrek fileto 2 Adet domates 2 Adet küçük sivribiber 2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı ak şarap 16 Adet haşlanmış mantar 2 Çorba kaşığı krema 1 Demet maydanoz 4 Adet haşlanmış patates Yarım limon Tuz 1 Adet yağlı kağıt Sos malzemesi için : 2 Adet kabak 2 Adet havuç 2 Adet soğan 2 Tatlı kaşığı un 2 tatlı kaşığı salça 3 Yemek kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı su 2 Çay kaşığı adet karabiber Tuz HAZIRLANIŞI * Levrek filetoyu parçalara ayırın. * Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin. * Un ve tuz ek edip kavurun. * 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın. * Ocaktan alıp süzgeçten geçirin. * Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, ak şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle beraber yağlı kağıda sarın. * Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin. * Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve yine sarın. * Fırında 2-3 dakika kızartın. * Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın. |