Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Denİzden Babam Çiksa Yerİm Dİyenler Tam Sİze GÖre

HARDAL SOSLU BALIK

4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

* Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
* Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
* Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
* Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
* Maydanozu kıkayıp kıyın.
* Margarini eritip, unu ek ederek pembeleştirin.
* Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
* Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
* Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ek edip karıştırın.
* 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
* Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
* Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ek edin.
* Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
* Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
* NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
* Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.

KAĞITTA LÜFERNOT:LÜFERSON DEĞİL xD

4 Adet lüfer
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
4 Adet sivribiber
1 Demet maydanoz
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Adet limon
Tuz, karabibe

HAZIRLANIŞI

* Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın.
* Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin.
* Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
* Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun.
* İnce kıyılmış maydanozu ek edin.
* Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince uzun çubuklar halinde doğrayı.
* Yaylı kağıdın iç kısmına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
* Soğanlı, maydanozlu harcın yarısını yağlı kağıda yayın.
* 2 adet filetoyu harcın üzerine yerleştirin.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Filetoların üzerine soğanlı harcı yayın.
* Dilimlenmiş domatesleri ve sivribiberleri harcın üzerine koyun.
* Yağlı kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın.
* Diğer balıkları da aynı şekilde başka bir yağlı kağıda yerleştirin.
* Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin.
* Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.

KAĞITTA LEVREK

400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı ak şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı adet karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

* Levrek filetoyu parçalara ayırın.
* Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin.
* Un ve tuz ek edip kavurun.
* 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
* Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
* Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, ak şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle beraber yağlı kağıda sarın.
* Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
* Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve yine sarın.
* Fırında 2-3 dakika kızartın.
* Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
babam, Çiksa, denİzden, dİyenler, yerİm


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:25.


mersin escort alanya eskort