![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
Yarım kilo kavurmalık dana eti 250gr mantar 4 tane patetes Yarım su bardagı su 2 su bardagı yogurt 2 tane domates 1 aş kaşığı salça 2 aş kaşıgı margarin kekik,sumak,pul biber,karabiber,tuz Yapılışı:Kusbaşı halindeki etlerimizi yarım su bardağı suyla düdüklü tencerede pişiriyoruz. Mantarları da çok küçük olmamak kaydıyla kıyıyoruz ve bir tencerenıin içine atıp pişirmeye başlıyoruz. Mantara su koymamıza gerek yok, mantarları kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Mantarlar pişince içine salçamızı margarinimizi rendelenmiş domatesimizi ve baharatlarımızı isteğimize göre şöyle bir karıştırıp tencerenin altını kapatıyoruz. Bu arada pateteslerimizi soyup halka halka doğrayıp kızartıyoruz. Etimizde düdüklüden çıkartıp mantarlı karışımın içine atıp tekrardan ocağın altını kısık açıp soteliyoruz. Önce kızaran patetes dilimlerini derin ve geniş bir borcamın tabanına diziyoruz. Sonra üstüne etimizi yayıyoruz ve enson yoğurdumuzu bütün yemeğin üstünü kaplayacak sekilde döküyoruz ve üstünü naneyle süsleyip sıcak bir sekilde servis yapıyoruz. Yoğurdun içine sarmısak koymanızı tavsiye ederim Afiyet olsuuun |