![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı irmik 3,5 su bardağı süt 125 gr. tereyağı 50 gr. çamfıstığı 2 paket vanilya 4 top kaymaklı dondurma 1 kase çikolata sosu HAZIRLANIŞI Geniş bir tencere içerisinde tereyağı eritilerek fıstıklar kavrulur.İrmik eklenerek ağır ateşte ve sürekli karıştırılarak, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavrulur.Süt, vanilya ve şeker karıştırılarak kaynatılır. İrmiğin altı kapatılıp kaynar haldeki süt karışımı eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp 10 dk. irmiklerin sütü çekmesi sağlanır. Yeterince demlendikten sonra porselen kasenin yarısına kadar helva konulur. Ortaya kaymaklı dondurma konarak kalan kısımlara da helva doldurulup servis tabağına kase aksi çevrilir. Kase tabaktan kaldırılarak irmik helvasının üzerine çikolata sos dökülerek servis yapılır. HADİ AFİYET OLSUN! |