![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
SOSIS DOLMASı
MALZEMELER 250 gr küçük küçük doğranmış sosis 1 tane ince kıyılmış soğan 1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış 8 tane dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş karabiber tuz 8 dilim pastırma 2 aş kaşığı tereyağı yada margarin 6 tane ikiye bölünmüş arpacık soğanı 1/4 su bardağı un 3 su bardağı bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz doğranmış pişmiş makarna HAZIRLANIŞI Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, tomar yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın art kalanını et suyuna ek ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın. |