![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
2 demet körpe karalahana Yarım kilo kıyma 1 baş soğan 1 çay bardağı pirinç 1 aş kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz 2 tane domates veya 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım çay kaşığı karabiber Az tuz HAZIRLANIŞI Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atılır. 5 dakika kadar haşlanır ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarılır. Diğer tarafta bütün malzeme karıştırılır. 1-2 dakika yoğurulur ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş herbir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan konur. Yaprağın uzun tarafları harcı örtecek şekilde katlanır ve yaprağın ucuna doğru sarılarak dolma şekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralık kalmayacak şekilde dizilir. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ek edilir ve dolmanın şeklinin bozulmaması için ağırca bir tabak üzerine kapatılır. Yarım saat kadar pişirilir. Not: Yerken yoğurt ilavesi tavsiye edilir. |