![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ISPANAK PÜRESI
MALZEMELER 8 kişilik 1 su bardağı süt 2 kg ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı yağ ½ tatlı kaşığı tuz az rende hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Ispanakların yapraklarını ayıklayın. 5 kere yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun. Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin. Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun. Sütü kaynar vaziyette ek edin. Karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin. Ispanağı ek ederek 2 dakika sote yapın. Tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ek edip karıştırarak servis edin. |