![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
SEBZELI LOKMA
MALZEMELER 25 tane için 1 tane tomar katlı hamur 2 tane yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 1 tane havuç 5 tane dilimlenmiş mantar 1 aş kaşığı kıyılmış pırasa 2 aş kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 aş kaşığı pırasa (ince kıyılmış) 2 aş kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak 1 aş kaşığı kıyılmış maydanoz 1 aş kaşığı tereyağı karabiber tuz 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) HAZIRLANIŞI Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ek edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün. Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın. |