![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Adaçayı ve Tereyağı soslu Ricotto peynirli Ravioli
malzemeler: 20 dakikada masada * 80 gr. romano peyniri (1 cup)1 su bardağı İzmir tulumu kullandım. * 500 gr. taze ravioli- Migrosta 300 gr. 'lık paketlerde taze ravioli satıyorlar ama 300 gr. iki kişiyi doyurmaz. Yanına başka yemekler eklemek lazım. Ben ricotto peynirlisinden aldım. Hindili ve tavuklu çeşidi de vardı. * 80 gr. tereyağı * 1 diş ezilmiş sarmısak * 1 aş kaşığı ince ince doğranmış taze adaçayı yaprağı tarif: 1. Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin. 2. Taze raviolliler kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün. (5 dakika yeterli geliyor. Taze olduğu için derhal haşlanıyor.) 3. Bir tencerede yağı eritin. Sarmısakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın. Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor. 4. Raviolleri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın. Ben ne yaptım; * Ben öncelikle pintilik yapıp adaçayını az koymuşum. Halbuki orjinalinde adaçayı yaprakları bol bol görünüyor. * Tarifte tereyağını kahverengi olana kadar kızartıyordu bunu yapamadım çünkü gözümün önüne kırmızı kırmızı yanıp sönen dikkat kollestrol yazılı tabelalar geldi.Acaba bu işi abartıyorum mu ? Tereyağlı pilav yemiyeli o kadar çok oldu ki...bu tarifte tereyağını kullandım ama kahverengileştirmedim. * Bir de İtalyan yemeklerinde ilk aşamada sarmısağı yakmadan kavuruyorlar ama bu işlem bence yemeğin tadını bir miktar değiştiriyor.Yemekte bu tadı almaktan hoşlanmıyorum o yüzden ben genellikle sarmısağı kavurmadan kullanıyorum. * Peynirin bir miktarını süs için ayırıp diğerlerini makarnayla karıştırdım. Peynir tamamen eriyip krema gibi oldu. Sonradan ek:adaçaylı pasta yaparken "yanmış" tereyağı kullanmayi bir denerseniz, onsuz bir daha yemeyeceginiz inancındayim. İşlem sırasında yanan yağ degil, aslında. O yüzden sağlık adına cok endişe duymuyorum, önerirken. Dikkat gerektiren bir işlem ama o "yakma" surecinde yanan süt ve hatta sütün içerisindeki şeker aslında. Muazzam bir katman yaratıyor adaçayı ile beraber damakta. Denerseniz yağın altını iyice kuçuk tutun, ısısını. Yavas yavas süt ayrışacaktır yağ erirken, zaten. Burnunuza ne vakit ki fındık kokusu yükselir Esmerliğine, yanık derecesine artik siz karar verin. |