![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Bakla Çırtması
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kilo taze fasulye 4 Adet yumurta 2 Adet kuru soğan 3-4 Adet sivri biber 6 Çorba kaşığı tereyağı Aldığı kadar un Tuz Hazırlanışı * Fasulyeleri ayıklayıp, akiye kesin. * Tuzlu suda haşlayıp, süzün. * Doğranmış soğan ve biberi, 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun. * Fasulyeyi ekleyip, kavurmaya devam edin. * Yumurtaları çırpıp, krep hamuru elde edene kadar un ve biraz tuz ek ederek karıştırın. * Kalan tereyağını teflon tavada eritip, karışımdan kepçe ile alarak krep şeklinde iki taraflı kızartın. * Küçük küçük kesip, fasulyeli karışımla karıştırın. |