![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gereçler:
1/ 2 kg çiğ karides 1 aş kaşığı tereyağı 1 küçük soğan 2 aş kaşığı kanyak 1 kahve fincanı ak şarap Tuz-kırmızıbiber Sosu: 1 kahve fincanı un 2 aş kaşığı tereyağı 2 bardak süt 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı toz hardal Tuz 1 çay bardağı rendelenmiş gravyer veya kaşarpeyniri Yapılışı: 1. Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. 1 kaşık yağ ile sote yapın. İnce doğranmış soğan, tuz, biber katıp 1-2 dakika karıştırın. İçine kanyak döküp alevlendirin ve şarap koyup 5 dakika pişirin. 2. Bir kapta tereyağla unu 2-3 dakika çevirin; ölçülü sütü azar azar katıp yedirin. Biraz tuz, hardal ve 1 yumurta sarısı koyup karıştırın. 3. Karideslere sosun yarısını katın ve fırına girebilecek bir kaba boşaltın. Üzerine artan sosla kaplayın, peynir serperek biraz tereyağı gezdirin ve fırında kızartın. |